close Warning: Can't synchronize with repository "(default)" ( does not appear to be a Git repository. See the log for more information.). Look in the Trac log for more information.

Changes between Version 18 and Version 19 of WikiStart


Ignore:
Timestamp:
11/18/2012 08:52:18 AM (12 years ago)
Author:
Andrej Dundović
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • WikiStart

  v18 v19  
  1 '''Kodiranje Križevaca / Crisium Code''' inicijativa je [http://www.udruga-point.hr Udruge P.O.I.N.T.] ...
   1'''Kodiranje Križevaca / Crisium Code''' inicijativa je [http://www.udruga-point.hr Udruge P.O.I.N.T.] kojom se žele uvesti napredna socio-tehnološka rješenja za sveprisutno računarstvo. Kodiranje Križevaca temelji se na otvorenim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za slobodnu upotrebu građanima. Osnovna je motivacija želja za zaštitom i promocijom kulturno-povijesne baštine križevačkog kraja i Križevaca, jednog od najstarijih gradova kontinentalne Hrvatske, koji je još 1935. godine proglašen nepokretnim spomenikom kulture. Razlog pokretanja ove inicijative nedostatak je suvremene i sustavne promocije kulturno-povijesne baštine posjetiteljima grada i turistima. Oslanja se na postojeći projekt udruge Krizevci.eu, a sastoji se od tehnološkog rješenja fizičkog i diskretnog „kodiranja“ nekoliko desetaka lokacija u Križevcima tzv. dvodimenzionalnim bar kodom s ciljem povezivanja fizičke lokacije i relevantnih informacija o toj lokaciji u virtualnom svijetu. Kao korisnički uređaj za „dekodiranje“ može se koristiti svaki „pametniji“ mobitel sa slobodno dostupnom aplikacijom za očitavanje i dekodiranje sadržaja bar koda. Takve su aplikacije već besplatno dostupne i globalno raširene među korisnicima. O svakoj se lokaciji nudi elektronički, odnosno višemedijski sadržaj sa www.krizevci.eu, a svaki bar kod nedvojbeno i jednoznačno ukazuje na pojedino mjesto na web-sjedištu koje odgovara „dekodiranoj“ lokaciji. Time se učinkovito i primjenom već dostupnih tehnologija te njihovom integracijom u otvoreno rješenje dostupno građanima stvara dodatna vrijednost za promociju kulturno-povijesnog naslijeđa i turističkih potencijala grada Križevaca.
  22
  33== Lokacije QR-ova ==
   
  1414== Dokumentacija ==
  1515
  16 == Tracova pomoć ==
  17 
  18  * TracGuide --  Built-in Documentation
  19  * [http://trac.edgewall.org/ The Trac project] -- Trac Open Source Project
  20  * [http://trac.edgewall.org/wiki/TracFaq Trac FAQ] -- Frequently Asked Questions
  21  * TracSupport --  Trac Support
  22 
  23 For a complete list of local wiki pages, see TitleIndex.
   16* Dundović, Andrej; Haban, Ivona; Belani, Hrvoje. [http://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=563293 Kodiranje Križevaca - sveprisutno računarstvo u primjeni] // Društvo i tehnologija / Andročec, I. (ur.). Zagreb : Klub studenata sociologije "Diskrepancija", Filozofski fakultet u Zagrebu, 2011.
   17* [[Pomoć za Trac]]
  2418
  2519[https://magda.krizevci.info/trac Povratak] na listu Trac projekata.