close Warning: Can't synchronize with repository "(default)" ( does not appear to be a Git repository. See the log for more information.). Look in the Trac log for more information.

Changes between Version 5 and Version 6 of Izrada QR kodova


Ignore:
Timestamp:
04/30/2013 11:57:24 AM (11 years ago)
Author:
Andrej Dundović
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • Izrada QR kodova

  v5 v6  
  11== Opis i upotreba ==
   2
   3Web aplikacija "Crisium Code - web tools" dostupna na [http://map.krizevci.eu map.krizevci.eu] služi za generiranje QR kodova, a kasnije i za preusmjeravanje URL-ova ukodiranih u QR pločicu ili naljepnicu. U QR kod kodira se kratka URL adresa formata http://krizevci.eu/q/tag gdje je '''tag''' jedinstveni skup slova i brojeva koji definiraju "oznaku" (en. tag). Kodirani URL vodi na web aplikaciju koja zatim automatski preusmjerava mobilni preglednik na web stranicu koja je pridružena ukodiranoj oznaci. Na primjer, oznaka "cc", odnosno ukodiran URL http://krizevci.eu/q/cc preusmjerava se na http://crisium-code.udruga-point.hr, odnosno ove web stranice. Na taj je način moguće naknadno promijeniti odredišnu stranicu na koju vodi URL iz QR koda, iako je pločica ili naljepnica s QR kodom već fizički postavljena. Naknadna promjena odredišnog URL-a provodi se kroz istu web aplikaciju.
   4
   5Unošenje novog taga (i generiranje QR koda) te izmjene postojećih tagova moguće je samo autoriziranim korisnicima koji se u web aplikaciju mogu prijaviti putem svojih podataka za prijavu.
  26
  37== Tehnička pozadina ==